Menu
EUR
Hoe maak ik mijn zilveren sieraden schoon?

Hoe maak ik mijn zilveren sieraden schoon?

Wij vinden zilver het allermooist voor sieraden, maar het is wel een natuurlijk materiaal. Als dit in aanraking komt met zuurstof kan er oxidatie ontstaan. Je kan oxidatie herkennen aan een dof of donker laagje over het zilver. Dit is dus een natuurlijk proces en betekent niet dat het zilver slecht is of er iets mis is met de sieraden. Gelukkig zijn er verschillende manier om dit op te lossen!

Jouw sieraden oppoetsen met een zilverdoekje

Als je jouw sieraden regelmatig draagt, kan het natuurlijk gebeuren dat de sieraden door gebruik wat doffer worden of mini krasjes krijgen. Je kunt hier een aantal dingen aan doen. Ten eerste kan je jouw sieraden oppoetsen met een sieradendoekje speciaal voor zilver. Wrijf het doekje voorzichtig over de plekken waarvan jij vindt dat ze wat dof zijn. Je zal zien dat het zilver meteen weer prachtig gaat glanzen! Wij voegen standaard een zilveren sieradendoekje toe aan iedere bestelling, omdat we willen dat jouw sieraden mooi blijven. Je kunt het uiteraard ook los bestellen.

Jouw sieraden schoonmaken met een zachte doek en zeep

Het tweede ding dat je kunt doen is jouw sieraden met een zachte doek en een beetje zeep schoonmaken. Als je geen doek hebt kun je ook je handen gebruiken. Gebruik hiervoor altijd een milde zeep en poets de sieraden voorzichtig met de zachte doek. Als je heel het sieraad ingesopt hebt, spoel je het af met koud water. Hierdoor krijgt niet alleen het zilver een boost, ook de edelstenen zijn hierna weer helemaal shiny.

Jouw sieraden reinigen met een Ultrasoon

Heb je veel sieraden of vind je het schoonmaken van sieraden teveel werk? Dan is de laatste optie misschien iets voor jou! Een tip is om een Ultrasoon aan te schaffen. Dit is een apparaat waarmee je voorwerpen schoon kunt maken door ultrasone geluidsgolven. Door deze geluidsgolven ontstaan er kleine bubbeltjes waardoor het sieraad schoongemaakt wordt zonder deze te beschadigen. Het apparaat zorgt ervoor dat je jouw sieraden binnen mum van tijd weer helemaal helder en glanzend hebt. Je vult de ultrasoon met water, legt de sieraden die je schoon wilt maken in het mandje en je zet het apparaat aan volgens de gebruiksaanwijzing. Als het apparaat klaar is droog je de sieraden af en klaar ben je!

Let op: Mocht je veel sieraden schoon willen maken kan je dit beter in delen doen, leg de sieraden nooit allemaal op elkaar hierdoor kunnen ze beschadigen.

Het dragen van sieraden is de makkelijkste manier om oxidatie te voorkomen!

Net als alles en iedereen hebben ook sieraden zo nu en dan wat liefde en aandacht nodig! Wist je dat als je jouw sieraden regelmatig draagt, deze veel minder snel verkleuren? Dit komt doordat ze in aanraking komen met jouw huid. Jouw huid bevat natuurlijke oliën en zuren, die ervoor zorgen dat het zilver minder snel verkleurt. De simpelste manier om oxidatie te voorkomen is dus om jouw sieraden regelmatig te dragen!

Jouw sieraden schoonmaken met zilverpoets

Soms komt het natuurlijk ook wel eens voor dat je een sieraad een tijdje niet gedragen hebt. Dan zou het dus kunnen dat de sieraden verkleurd zijn en het zilver een bruine kleur gekregen heeft. Hoe los je dit op? Als er slechts een lichte verkleuring zichtbaar is, kan je proberen of je het sieraad met de Ultrasoon kan reinigen. Als je dit niet hebt, of je de bruine kleur niet weg krijgt kun je zilverpoets gebruiken. Dit kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen. Het is belangrijk om een zachte doek of zachte tandenborstel te gebruiken, anders kunnen er krasjes ontstaan. Doe een klein beetje zilverpoets op het doekje en wrijf voorzichtig over het zilver heen, probeer de edelsteen hierbij zoveel mogelijk te ontzien. Voor de gedeeltes waar je moeilijk bij kunt kun je een zachte tandenborstel gebruiken. Blijf wrijven totdat je ziet dat het zilver weer mooi wit is. Spoel het sieraad hierna af onder de koude kraan en droog het af. Als je jouw sieraad extra wil laten schitteren kun je het hierna nog met water en zeep na poetsen. Droog het sieraad af met een zachte doek, polijst het met het zilverdoekje en je zult zien dat het sieraad weer zo goed als nieuw is!

Onze zilveren edelsteen sieraden

We hopen dat je iets aan onze tips gehad hebt en jij je sieraden voortaan prachtig glanzend kan houden! Als je af en toe jouw zilveren sieraden een beetje liefde geeft, kunnen ze echt een leven lang meegaan. Ben jij benieuwd naar de zilveren edelsteen sieraden op onze webshop? We hebben echt van alles van ringen tot armbanden en van oorbellen tot kettingen. Al onze sieraden zijn hoogwaardige kwaliteit, handgemaakt vakmanschap en gemaakt van zilver met natuurlijke edelstenen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een blog gemaakt met onze top 9 zomersieraden om jouw outfit helemaal af te maken. We hopen snel een van onze sieraden voor jou in te mogen pakken!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €80,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »