Menu
EUR
Let op: vanwege de vakantieperiode worden bestellingen die na 25 juli 16:00 uur geplaatst zijn, op maandag 12 augustus verzonden. De klantenservice blijft wel gewoon bereikbaar. Fijne zomer!
Ontdek de kracht van Maansteen: betekenis en helende eigenschappen

Ontdek de kracht van Maansteen: betekenis en helende eigenschappen

De Maansteen wordt al jaren in sieraden gebruikt, het is een prachtige edelsteen met een glans die aan de maan doet denken. Maar waarom is deze edelsteen eigenlijk zo populair? In deze blog vertellen we je er alles over!

Denkend aan de maan…

De Maansteen is een favoriet van velen. De edelsteen lijkt wit, maar in het licht komen er prachtige kleuren tevoorschijn. Hier komt ook meteen de naam vandaan: de edelsteen heeft een mooie glans en een uitstraling die aan de maan doet denken.

Er zijn verschillende soorten maanstenen. De maansteen herken je aan haar met name blauw glans. Naast deze meest bekende variant heb je ook de regenboog maansteen, deze edelsteen heeft dezelfde glans maar vertoont meerdere kleuren zoals bijvoorbeeld ook geel, groen, roze oranje of paars. Er zijn ook nog maanstenen met andere kleuren dan de bekende witte kleur zoals groen, grijs, roze, blauw en zelfs zwart. De vindplaatsen van de maansteen zijn: Madagaskar, Australië, Sri Lank, Mexico, Duitsland, Zwitserland en India. De kleurrijke versies van de Maansteen worden alleen in India gevonden.

De hardheid van een maansteen is 6-6,5 op een schaal van 10. Dit is dus vrij zacht en broos en kunnen er wat gemakkelijker krassen ontstaan. Toch is deze edelsteen prachtig om in sieraden te verwerken en ook geschikt om dagelijks gedragen te worden. Het is wel aan te raden om jouw sieraad even af te doen op momenten dat er makkelijk krassen kunnen ontstaan.

Sieraden met Maansteen

Zelf vinden wij dat maansteen prachtig is om in sieraden te verwerken vanwege haar prachtige glans. De kleur en glans van maansteen in combinatie met zilver zorgt er meteen voor dat een sieraad sierlijk en vrouwelijk is. Het is een magische combinatie!

Een van onze mooiste maansteen sieraden vinden wij zelf deze zilveren ketting Anna. In deze ketting komt het sierlijke zilver perfect samen met de vorm van de maansteen. De zilveren oorbellen Mila mogen zeker ook niet vergeten worden! Met een maansteen van maar liefst 10mm maakt het een outfit helemaal af! Hou je meer van armbanden? Dan raden wij de zilveren armband Mae aan! In deze armband zitten maar liefst 3 maanstenen die schitteren, we weten zeker dat jij je meteen prachtig en vrouwelijk voelt met deze armband om je pols!

De werking van Maansteen

Onze maansteen sieraden zijn niet alleen een lust voor het oog, sommige geloven dat de maansteen helende eigenschappen bevat. De energie van de maansteen straalt iets mysterieus uit. Op spiritueel niveau kan de maansteen balans bevorderen, daardoor ben jij beter in staat om naar jouw intuïtie te luisteren. Het dragen van maansteen sieraden haalt de vrouwelijkheid in jou naar boven. Het zorgt ervoor dat jouw hart open staat staan voor liefde en is daarmee ook een edelsteen van hoop en stabiliteit. Dit zijn hele fijne eigenschappen van de maansteen om bij je te dragen in een sieraad.

Kortom: de maansteen heeft haar naam te danken aan haar prachtige glans die doet denken aan de maan. Het is in verhouding tot andere edelstenen een vrij zachte steen, waardoor je wel op moet passen voor krassen. Als je bij de zwaardere klussen je sieraad even afdoet is dit geen probleem. De kers op de taart is de werking van maansteen. De edelsteen wordt vaak geassocieerd met de maan, vrouwelijke energie, intuïtie en balans.

De geboortesteen van juni

Ben je in de maand juni geboren? Dan is de Maansteen jouw geboortesteen! Het is extra bijzonder om een sieraad met een edelsteen uit iemands geboortemaand cadeau te geven. Wil je al onze maansteen sieraden bekijken? Shop ze in onze webshop!

We hebben alleen maar kwalitatieve, zilveren edelsteen sieraden en gaan voor een 100% gelukgarantie! Wil je al onze edelsteensieraden bekijken? Dat kan we hebben sieraden met amethist, peridoot, aquamarijn en nog veel meer edelstenen! Shop hier al onze edelsteen sieraden.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »