Menu
EUR
Welke ringmaat heb ik?

Welke ringmaat heb ik?

Je kent het waarschijnlijk wel, je hebt online een geweldige ring gevonden maar dan komt het dilemma: welke ringmaat heb ik? Dit is natuurlijk erg lastig om op afstand te bepalen! In deze blog leggen we verschillende methodes uit waarmee jij super makkelijk jouw ringmaat kunt bepalen. We vertellen je stap voor stap hoe je ervoor kunt zorgen dat je ringaankoop altijd een succes is en je voorkomt dat je je helemaal op jouw nieuwe juweel verheugd hebt en deze vervolgens niet past. Je blijft daardoor nooit met lege vingers achter :-). Lees dus snel verder!

Welke ringmaten zijn er allemaal?


Om te beginnen is het goed om stil te staan bij welke ringmaten er eigenlijk allemaal zijn. Je hebt namelijk verschillende maataanduidingen voor ringmaten. Je kunt het een beetje vergelijken met dat een deel van de wereld in cm rekent en een deel in inches. Je hebt de volgende soorten maataanduiding voor een ring:

  • Ringmaat NL
  • Ringmaat EU
  • Ringmaat USA

In Nederland wordt vaak gerekend met de doorsnede van een ring, dus bijvoorbeeld 16, 17 en 18. In Europa houden ze de omtrek van de vinger aan als ringmaat, bijvoorbeeld 52, 54 en 56. In de USA hebben ze weer een andere methode om de ringmaat aan te duiden, bijvoorbeeld ringmaat 6, 7 en 8. Bij Di Luna Jewels hebben we de ringmaten 16, 17 en 18.

Hoe bepaal je jouw ringmaat?


Je kunt op verschillende manieren jouw ringmaat bepalen. In deze blog leggen we de volgende vier methodes aan je uit.

  1. De ringmaat bepalen door de omtrek van je vinger op te meten.
  2. De doorsnede van een ring meten.
  3. Een ringmaat omrekenen.
  4. De maat bepalen met een geprinte ringmaat tool.


De omtrek van je vinger meten


Je kunt de juiste ringmaat bepalen door de omtrek van je vinger op te meten. Een manier om dit op te meten is door iets te pakken wat je om je vinger kunt doen, bijvoorbeeld een stukje touw. Wikkel vervolgens het touwtje rond de vinger waar je de ring om wilt dragen. Als je het touwtje nog wel over je knokkel kunt bewegen en het niet te strak of te los zit, heb je de goede maat. Zet een streepje op het punt waar het touwtje overlapt. Vervolgens kan je het touwtje langs een liniaal leggen om op te meten wat de omtrek van je vinger is. In de tabel hieronder kun je vervolgens jouw ringmaat zoeken in de kolom omtrek vinger.


De doorsnede van een ring bepalen


Als je al een ring hebt die lekker zit kan je de diameter van een ring opmeten door de ring op een liniaal te leggen. Let hierbij wel op dat je de binnenmaat van een ring opmeet. Zodra je de doorsnede bepaald hebt kun je in onderstaande tabel de ringmaat opzoeken in de kolom diameter ring.


Een ringmaat omrekenen


Als je bijvoorbeeld de ringmaat NL wel weet ben je al de helft op weg! Je kunt natuurlijk dan gemakkelijk via onderstaande tabel bekijken welke ringmaat dit zou zijn in USA of EU. Een ringmaat 16 zou bijvoorbeeld in USA ringmaat 6 zijn en in EU maat 52. In de tabel hieronder kun je zien welke ringmaat dit voor jou is.


De maat bepalen met een geprinte ringmaat tool


Je kunt ook jouw ringmaat bepalen met een geprinte ringmaat tool. Hiervoor heb je dus wel een printer nodig. Print dan dit bestand uit, leg de ring die je hebt over de cirkels heen totdat je de juiste ringmaat gevonden hebt. Let wel op dat de cirkel de binnenmaat van de ring is. Als je nog geen ring hebt die je kunt gebruiken om de maat te bepalen kun je ook de rondjes uitknippen. Je kunt dan voorzichtig proberen of een ringmaat goed zou passen of niet. Je kunt natuurlijk heel fanatiek alle rondjes uitknippen, maar momenteel heeft Di Luna alleen de mate 16, 17 en 18. De ringmaten 6, 7 en 8 komen overeen met deze ringmaten, dat scheelt weer knippen! ;-).


Verschillende zilveren ringen met edelstenen


We hopen dat je met de tips in deze blog jouw ringmaat gevonden hebt! Weet je inmiddels wat jouw ringmaat is? In onze webshop hebben we verschillende prachtige zilveren ringen met echte edelstenen erin. We hebben subtiele ringen zoals: zilveren ring opaal of zilveren ring maansteen. Ben je toch op zoek naar iets meer kleur voor het voorjaar? Dan zijn de ringen zilveren ring carneool of zilveren ring onyx misschien iets voor jou. Iedere edelsteen een eigen edelsteen betekenis, ben je hier benieuwd naar? In onze blog over geboortestenen leggen we de werking per edelsteen aan je uit!

Wil je liever zelf eens op je gemak alle ringen bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Shop hier al onze edelsteen ringen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €80,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »